Trafikmuseet.dk

Links til andre museer og events om dansk kulturarv

Vestsjællands Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører på veteranbanen mellem Gørlev og Høng i Vestsjælland samt om sommeren og ved specielle lejligheder på Lokaltogs strækninger Slagelse-Høng-Stenlille-Tølløse (Tølløsebanen). 

På en rejse med Vestsjællands Veterantog får du levende kulturhistorie fra industrialiseringens store år. Det er en unik oplevelse for børn, forældre og bedsteforældre. Man føres ind i en tidslomme, hvor toget var et vigtigt bindeled mellem land og by. 

Læs mere om Dit Veterantog i Vestsjælland

Kultur på Skinner

Tag på eventyrrejse med de gamle tog


En række veteranjernbaner, Danmarks Jernbanemuseum og Sporvejsmuseet tilbyder en drømmerejse tilbage i tiden med gamle tog og sporvogne.

Foruden turen med tog eller sporvogn får I som passagerer en speciel oplevelse med levende kulturhistorie fra industrialiseringens store år. Toget kører til tiden, når togføreren fløjter “afgang”!
Der er mange flere muligheder for oplevelser med de gamle tog og sporvogne end vi kan beskrive i folderen, som du kan
downloade her. I folderen finder du link til de mange aktiviteter. 

Gå ind på www.veterantog.dk.
Her finder du køreplaner og arrangementer
for de enkelte baner i hele landet.

Tag på sejltur med "Skjelskør" fra Frederikssund

Dampskibet "Skjelskør" er bygget i 1915 på J. Ring Andersens Staalskibsværft i Svendborg. Skibet sejlede mellem Skælskør og
øerne Agersø og Omø indtil 1962. I 1963 stiftedes "Foreningen til gamle skibes bevarelse", som købte "Skjelskør, og som veteranskib sejler skibet nu ud fra Frederikssund om sommeren.
En sejltur med ”Skjelskør” på Roskilde Fjord  er en oplevelse for alle sanser. Alt om bord fungerer som for 100 år siden! Benyt sejlturen til
at gå på opdagelse på skibet. Besøg i styrehuset, hvor alt er som i 1915, rat med kædetræk til roret og en rigtig maskintelegraf. Maskinrummet er også et besøg værd. Dampmaskine og kedel er de oprindelige fra 1914. Kedlen, der leverer dampen til maskinen, fyres med kul ved hjælp af en skovl og rigeligt knofedt. Dampmaskinen er næsten lydløs, så det er ikke nødvendigt med høreværn, mens man nyder det smukke landskab på sejlturen.