Trafikmuseet.dk

 

På ferie i Odsherred
Find sommerhuset hos: 

 

Det smukke Odsherred byder på mange andre seværdigheder og naturligvis en smuk natur. Der er således mange muligheder for en god dag, når Odsherreds Trafikmuseum skal indgå i udflugten eller ferieturen.

Søger du overnatningsmuligheder i Odsherred, kan du nemt finde et sommerhus hos Feline.

Sådan opstod museet

Ideen til Odsherreds Trafikmuseum opstod i 1991, da nu afdøde Aksel Valentin-Petersen fra Asnæs søgte et egnet sted til at udstille sine meget nøjagtigt byggede skibsmodeller. Samlingen omfattede bl.a. modeller af skibe og færger, der havde sejlet på Isefjorden samt flere af Statsbanernes/DSB’s færger.

Modellerne havde tidligere været udstillet på Danmarks Jernbanemuseum i Odense, men dér havde man ikke interesse i fortsat at vise Valentin-Petersen’s skibe frem.

Inden længe var en række lokale mennesker gået i gang med at finde et passende sted til et trafikmuseum i Nordvestsjælland.

Ved Odsherreds Jernbane var man naturligvis interesseret i disse planer, og banen stillede pakhuset på Hørve station til rådighed for museet. I forbindelse hermed blev bygningen renoveret af banen.

Odsherreds Trafikmuseum blev åbnet i maj 1992. Allerede fra starten havde museet samlinger af billeder og effekter med relationer til den kollektive trafik i og omkring Odsherred.

Udstillingen på museet ændres lidt fra år til år. Hensigten er, at udstillingen altid omfatter emner om de 3 vestsjællandske privatbaner, Odsherreds Jernbane, Høng-Tølløse Jernbane og Hørve-Værslev Jernbane, samt om bus- og færgeruter, posthistorie, fragt- og vognmandsforretninger og hyrevognskørsel, men også om kollektiv trafik i almindelighed.